Om Lyark

Mike Lyngsø, indehaver af Lyark:

Som arkitekt ligger der en stor glæde i at udfordre vores forståelse af form. Hvorfor og hvordan skabes netop vores omgivelser, som de gør? Den klassiske og nordiske arkitektur er noget, der inspirerer mig, fordi kombinationen af rytme, komposition og renhed ofte skaber et både roligt og nysgerrig resultat.

Med en baggrund som tømrer, bygningskonstruktør og arkitekt er æstetik og konstruktion i centrum, når jeg skal føre mine idéer ud i livet. 

Arkitektur i fokus:

Som virksomhed arbejder vi med arkitekturen, og hvordan den udfoldes i både form og atmosfære. Vores produkter er arkitektoniske modeller, der er udviklet med henblik på at give lys til sine omgivelser.

Vores omgivelser sætter ofte rammen for både stemning og oplevelse. Derfor sætter vi en stor værdi i at forstærke disse elementer med vores produkter, hvor både stemningen fra lyset og opfattelsen af objektet spiller en stor rolle.

Den arkitektoniske model skal invitere brugeren til at udforske den nærmere og blive nysgerrig på dens eksistens. Lyset skal forstærke din følelse af rum, hvor farve, skarphed og skygge skal medvirke til en god oplevelse.

Valg af materialer:

Vi udforsker hele tiden nye muligheder, og det er kun fantasien der sætter rammen for brugen af materialer. Vi arbejder dog med træet som den primære del af konstruktionen, da det bidrager til et varmt og naturligt udtryk. Vores nuværende produkt er lavet i fineret valnød.

Håndværk:

Hos Lyark er håndværket stadig en stor del af processen. Vi arbejder med den digitale fremstilling af komponenter, som derefter samles i hånden. Da vi selv samler alle lamperne, sikrer vi os et tilfredsstillende resultat, hvor kvalitet og præcision er afgørende for det endelige resultat.